Història

Història

CES s’inicia l’any 1993 promogut per Imma Masip, Psiquiatra i Terapeuta familiar i Elisenda Castanys , Psicòloga i Terapeuta familiar, desprès d’un llarga trajectòria impartint cursos de formació continuada en el coneixement i aplicació del model sistèmic en diferents col·lectius de professionals del camp, sanitari , escolar , social i educatiu en el territori gironí.

La relació amb l’escola de Sant Pau i molt especialment amb el Dr. Juan Luis Linares i els seus col·laboradors, ha estat sempre un referent pel centre i la proximitat geogràfica i interpersonal ha propiciat un intercanvi enriquidor per professionals i alumnes.

Històricament el Centres estudis sistèmics s’ha nutrit de la col·laboració i experiència d’altres professionals del camp de la teràpia familiar en diferents àmbits com  Paz Flores,  Joana Alegret, Cristina Ruiz, Irene Casals, Pep Freixa, Anna Viñas, Esther Fabregó, Stephan Schneider que puntualment han participat en la formació.

En els inicis de la seva creació manté una relació pedagògica i funcional amb l’ Escola de Teràpia familiar de l’ Hospital de Sant Pau de Barcelona fins l’ any 2003 en el que s’ adscriu al programa de Post grau de la Universitat de Girona i administrativament comença a funcionar com a centre independent .

L’ Equip docent, format per les seves fundadores i per Susana Vega com a col·laboradora permanent i  promotora de l’espai vivencial, s’amplia l’any 2010 amb dos formadores més, Laia Gasull i Anna Tubert.

El Centre d’Estudis Sistèmics també posa ènfasi mantenir la relació amb els ex-alumnes a través de seminaris i col·laboracions en projectes externs. En aquest sentit,  l’octubre 2009 neix l’Associació gironina CERCLES de Teràpia Familiar fundada per ex alumnes de l’escola amb l’objectiu de promocionar i compartir els coneixements en l’àmbit de la Teràpia familiar sistèmica relacional.

Actualment el CES Girona amplia la seva oferta tant en el camp docent com clínic en l’Escola Teràpia Familar, en l’Espai Terapèutic: individual, parella i familiar i en la formació i supervisió externa d’equips professionals.