La formació en el model sistèmic està dirigida a professionals de la salut i de l’àmbit social ( psicòlegs, psiquiatres, pedagogs, treballadors  i educadors socials, també metges de família, pediatres, terapeutes ocupacionals…)

L’objectiu de la formació és proporcionar als professionals un model de comprensió de les relacions entre les persones, i entrenar en les tècniques d’ intervenció en el treball terapèutic amb individus i famílies. Permet als alumnes entrar en contacte directe amb els aspectes pràctics de la formació a través de l’atenció a les famílies.

La metodologia d’aprenentatge es planteja amb un doble treball, individual i grupal. Els alumnes aprenen creixent amb el grup a través de compartir lectures, simulades, observació de les famílies darrera el mirall unidireccional, intervenció com a equip terapèutic i sobretot a l’espai vivencial. Els docents actuen com activadors del grup, com acompanyants del recorregut individual de cada un dels alumnes, com transmissors de conceptes teòrics i com models en la pràctica clínica.

La selecció d’alumnes que accedeixen a la formació bàsica es realitza sobre la base formativa i experiència laboral d’aquests i criteris d’heterogeneïtat del grup.

Els grups són d´un màxim de 12 alumnes per curs. Aquests grups petits permeten  un treball mes acurat i proper.

La formació és presencial combinada amb una tasca individual a casa: treball del material bibliogràfic, preparació de casos per presentar al grup, treball d’investigació…

 

EQUIP DEL CES

Imma Masip, Psiquiatra i Terapeuta Familiar.

Elisenda Castanys, Psicòloga i Terapeuta Familiar.

Laia Gasull, Psicòloga i Terapeuta Familiar.

Anna Tubert, Psicòloga i Terapeuta familiar.

Montse García, Psiquiatra i Experta en Intervencions Sistèmiques.